Värmepumpar


Vi säljer, installerar & reparerar värmepumpar från Nibe, CTC, Panasonic & Mitsubishi. Har du en värmepump av annat varumärke så hjälper vi dig givetvis även med denna. 
Oavsett om du vill ha en nyinstallation, utbytesvärmepump, konvertering eller service så hjälper vi dig med att hitta en lösning. 
Här nedan kan du läsa mer om våra tjänster & om våra fyra värmepumpsleverantörer. 

Bergvärmepumpar

Vi saluför hela Nibe, Mitsubishi & CTC´s utbud av bergvärmepumpar. Vi hjälper även till med att gräva för jordslinga om borrning är uteslutet. Ska det borras så har vi bra kontakter med företag som löser detta. 

Luft/vattenvärmepumpar

 Luft/vattenvärmepumpar har kommit långt i utvecklingen och är idag mycket effektiva, ett bra alternativ till bergvärmepumpar. Här har vi hela sortimentet från Nibe, CTC och nu även mycket prisvärda Panasonic & Mitsubishi. 

Frånluftsvärmepumpar

Frånluftsvärmepumpar är vanligast vid nyproduktion, då man får värme och ventilation i en och samma produkt. Här saluför vi först och främst Nibes  sortiment. 

Värmepumpsservice

VVS-Teknik i Skaraborg är auktoriserat att arbeta med kyla. Vi kan därför hjälpa dig med kylservice av din värmepump som exempelvis läcktest & påfyllning av köldmedia, byte av kompressor osv. Vi hjälper dig även med tömning och skrotning av din gamla värmepump när den inte längre är lönsam att reparera.  

  • Service av Nibe frånluftsvärmepump, Skövde
  • Service av Nibe frånluftsvärmepump


Här intill har vi bilder från service av två olika
frånluftsvärmepumpar. 
- Byte av expansionsventil: Vid byte av expansionsventilen har vi i största möjliga mån använt oss av presskopplingar för att minimera lödning - vilket kan orsaka avlagringar inuti kopparledningarna.
- Byte av fläktmodul: Här har vi demonterat kylmodulen på en Nibe frånluftsvärmepump för att få åtkomst och kunna byta ut fläktmodulen. 

 

Populära värmepumpar från våra leverantörer:

Mitsubishi

PUD-SHWM YAA Zubadan Split

Luft-vattenvärmepump.  "Ett kraftpaket i mindre och snyggare förpackning som dessutom är tystare och effektivare än någonsin" ZUBADAN innebär att värmepumpen är byggd för vårat kalla nordiska klimat. 


Produktlänk: ECODAN ZUBADAN

Geodan

Bergvärmepump.  "Med sina många egenskaper blir Geodan en komplett bergvärme. Låg vikt och låg höjd gör den smidig att installera. Adaptiv borrhålskontroll, inverterteknik, WiFi och Smartgrid gör den smartare. Med en av marknadens lägsta ljudnivåer och Quiet-mode blir den tystare och med R32 köldmedium och energiklass A+++ för värme blir den energisnålare och miljövänligare. Helt enkelt en bättre bergvärme"

Produktlänk: GEODAN

Nibe

S735

Frånluftsvärmepump. "Nibe S735 är en intelligent inverterstyrd frånluftsvärmepump som har integrerad varmvattenberedare och ger värme, varmvatten samt ventilation på ett effektivt och ekonomiskt sätt. Låg ljudnivå, stilren design och ett kompakt format gör den enkel att placera och installera." 

Produktlänk: S735

S2125

Luft-vattenvärmepump. "Nibe S2125 är en intelligent inverterstyrd luft-vattenvärmepump. Med Nibe inomhusmoduler bildar den ett högeffektivt klimatsystem för ditt hem. Värmepumpen ger optimerade besparingar eftersom den automatiskt anpassar sig efter hemmets effektbehov." 

Produktlänk: S2125

S1256

Bergvärmepump. "Nibe S1256 är en intelligent inverterstyrd bergvärmepump med integrerad varmvattenberedare och ett nytt, mer miljövänligt köldmedium. Värmepumpen är anpassad för hus upp till ca 400m2 och finns i tre effektstorlekar; 1,5-8KW, 3-13KW och 4-18KW." 

Produktlänk: S1256
CTC

GSi 600 

Bergvärmepump. " CTC EcoPart i600M är en serie kompakta varvtalsstyrda bergvärmepumpar utan varmvattentank men med inbyggd styrning. Är takhöjden låg passar det perfekt med att installera en CTC EcoPart i600M tillsammans med en separat varmvattentank."

Produktlänk: GSI600

EcoAir 600M

Luft-vattenvärmepump.  "CTC EcoAir 600M, en serie varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar med en effekt på 2,5-22 kW som automatiskt anpassar sig till husets effektbehov under året. Modeller: 610M, 614M, 622M."

Produktlänk: ECOAIR

EcoZenith i555 Pro

"CTC EcoZenith i555 Pro
Allt-i-ett-tank med inbyggd intelligent styrning.  CTC EcoZenith i555 Pro kan styra alla komponenter i ett eller flera värmesystem: sol- och poolvärme, extra varmvatten- och bufferttankar, el-, ved-, olje-, gas- och pelletspannor. Den kan till och med styra flera olika typer av värmepumpar och välja vilken som ska gå i drift för bästa ekonomi."


Produktlänk: ECOZENITH

Panasonic

Panasonic Aquarea

De nya K & L-generationerna tar värmepumpar till en helt ny nivå av komfort och effektivitet, med enastående design och avancerade funktioner. K-generationen är en utmärkt lösning för nybyggda hus. Medan L-generationen är den perfekta lösningen för renoveringsprojekt där en hög framledningstemperatur krävs.

Produktlänk: AQUAREA

Hittar du inte det du söker? Tveka inte att kontakta oss!